Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τα "Βιβλία με το Λεωφορείο" του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας ήρθαν και στο Νηπιαγωγείο μας!

Την εβδομάδα που μας πέρασε ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας μια χαριτωμένη μελισσούλα. Αυτή η μελισσούλα, όμως, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες... ήταν ξεχωριστή!! 

Ήταν μια μελισσούλα-βαλιτσούλα, που μέσα της έκρυβε βιβλία για εμάς!




Τα "Βιβλία με το Λεωφορείο" είναι μια δράση που ξεκίνησαν οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κα. Λίνα Βαλσαμίδου. Είναι μια μικρή, κινητή βιβλιοθήκη με βιβλία από συγγραφείς που γνώρισαν ή φιλοξένησαν στο νηπιαγωγείο τους, ή από συγγραφείς που πήρανε συνέντευξη για την σχολική τους εφημερίδα 8ΚΤΩ.




Τα βιβλία, που είναι 8, ταξιδεύουν στα άλλα νηπιαγωγεία και μένουν για μία εβδομάδα, εμπνέοντας σε όλα τα παιδιά την αγάπη για το καλό βιβλίο. Αφού διαβαστούν τα βιβλία, στο τέλος της εβδομάδας τα παιδιά κάθε σχολείου καλούνται να φτιάξουν μια μικρή ιστορία με έναν/μία ήρωα/ίδα από τα βιβλία που βρίσκονται μέσα στη βαλίτσα. Στη συνέχεια, εικονογραφούν την ιστορία.

Σκοπός είναι να ενωθούν όλες οι ιστορίες των νηπίων που έχουν φιλοξενήσει στο σχολείο τους τα "Βιβλία με το Λεωφορείο", και να δημιουργηθεί έτσι ένα ομαδικό βιβλίο.

Εμείς διαβάσαμε γεμάτοι χαρά όλα τα βιβλία της μελισσο-βιβλιοθήκης που μας έστειλαν τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου, και συνεργαστήκαμε για να φτιάξουμε στο τέλος της εβδομάδας τη δική μας ιστορία:

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό ελεφαντάκι που το λέγανε Χάρη. Το ελεφαντάκι χάθηκε. Μετά συνάντησε μια λεοπάρδαλη που τη λέγανε Ρούντι. Μετά προχώρησαν στο βουνό και συνάντησαν τον Τέρη, το τερατάκι ποιυ ζούσε σε μια σπηλιά.   
Στη σπηλιά είχε παιχνίδια, τα μαθήματά του και το γραφείο του, την τσάντα του και τα βιβλία του. Μετά οι τρεις φίλοι έπαιζαν με παιχνίδια. Ο Αστέρης με το φίλο του το Νικόλα επισκέφτηκαν τη σπηλιά για να παίξουν με τους φίλους τους. Στο τέλος ο Τέρης το τερατάκι βοήθησε το Χάρη το ελεφαντάκι να βρει το σπίτι του και τη μαμά του".

Ευχαριστούμε που ήσαστε μαζί μας! Θα τα πούμε ξανά σε λίγες μέρες.

Ως τότε, να περνάτε καλά, όμορφα και γελαστά!


Ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε θερμά την νηπιαγωγό και Προϊσταμένη του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, κα. Λίνα Βαλσαμίδη, καθώς και τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, για τα υπέροχα "Βιβλία με το Λεωφορείο" που μας έστειλαν. Απολαύσαμε την ανάγνωσή τους!

Τα νήπια και οι νηπιαγωγοί του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου



Update:  Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλιαράκι με όλες τις ιστορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου