Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στιγμιότυπα από την εκδρομή μας στη Νάουσα! (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Εκτροφείο Θηραμάτων Αγ. Νικολάου)

Την Τετάρτη 20 Μαΐου, περάσαμε μια υπέροχη μέρα! 


Πήγαμε εκδρομή!

Με συνοδούς τις νηπιαγωγούς μας και αρκετούς από τους γονείς/κηδεμόνες μας, ξεκινήσαμε το πρωί γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό από το νηπιαγωγείο μας στο Ροδοχώρι... και κατευθυνθήκαμε προς τη Νάουσα.


Σκοπός μας ήταν να επισκεφθούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης και το Εκτροφείο Θηραμάτων στον Άγιο Νικόλαο.

Ξεκινήσαμε από την Πυροσβεστική, όπου ένας πυροσβέστης μας ενημέρωσε για όλα: πού χρησιμεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και από ποιους κινδύνους σώζουν οι πυροσβέστες τους ανθρώπους, τι δεν πρέπει να κάνουμε για να μην προκαλέσουμε φωτιά, ποιον αριθμό πρέπει να καλέσουμε αν δούμε φωτιά, τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε στο σπίτι και στο δάσος αν βρεθούμε κοντά σε φωτιά, και άλλα.

Κατανοήσαμε τις δυσκολίες του επαγγέλματος ενός πυροσβέστη, είδαμε, παρατηρήσαμε (και φορέσαμε!) τον εξοπλισμό προστασίας του, και παρατηρήσαμε από κοντά τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και τον εξοπλισμό και τους χώρους τους.



Πριν φύγουμε από την Πυροσβεστική, τους χαρίσαμε ένα βιβλιαράκι που περιείχε εργασίες μας για το δάσος, για να μας θυμούνται. 


Το είχαμε ετοιμάσει τις προηγούμενες μέρες στο νηπιαγωγείο μας, με σκοπό να το δωρίσουμε για να πούμε με τον τρόπο μας "ευχαριστώ" για όλα όσα θα έκαναν για μας!

Έπειτα, επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα. Αναστασία Κωνσταντίνου μας υποδέχτηκε, μας μίλησε για το βιβλίο και μας ώθησε να τριγυρίσουμε στους χώρους της Βιβλιοθήκης, για να την παρατηρήσουμε και να δούμε πώς είναι τοποθετημένα τα βιβλία.




Επειδή τις δύο τελευταίες εβδομάδες μιλάμε στο νηπιαγωγείο για το δάσος, η κα. Κωνσταντίνου μας διάβασε το βιβλίο "Το Πράσινο Εργοστάσιο" της συγγραφέως Στέλλας Βλαχοπούλου (εκδόσεις Κέδρος). 


Για να της πούμε "ευχαριστώ" για την όμορφη ενημέρωση και ξενάγηση, ετοιμάσαμε μέσα στο χώρο της Βιβλιοθήκης άλλο ένα βιβλιαράκι, ζωγραφίζοντας ό,τι μας είχε κάνει εντύπωση από το παραμύθι που μόλις είχαμε διαβάσει. 

Της το χαρίσαμε, και το κρεμάσαμε με τη βοήθειά της σε ένα ταμπλό στην είσοδο. Νιώσαμε πολύ περήφανοι όταν το είδαμε εκεί!! 


Βγήκαμε και δυο αναμνηστικές φωτογραφίες...



...και ύστερα φύγαμε, για να πάμε στο Εκτροφείο Θηραμάτων!

Φτάνοντας στον Άγιο Νικόλαο, κάναμε μια στάση για να φάμε το κολατσιό μας και να πάρουμε δυνάμεις. Έπειτα, αρχίσαμε να προχωράμε προς το Εκτροφείο.


Στο δρόμο μας είδαμε χελωνίτσες!! Και όχι μία... αλλά τρεις!

Δεν το περιμέναμε, ξαφνιαστήκαμε και σταματήσαμε για να τις παρατηρήσουμε γεμάτοι περιέργεια.

Φτάνοντας στο εκτροφείο, μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος και μας μίλησε για το χώρο και για τα ζώα. 


Έπειτα, περπατήσαμε για να τα δούμε. Είδαμε πολλούς φασιανούς, διαφόρων ειδών και ηλικιών, φραγκόκοτες και άλλα πουλιά, καθώς και τους χώρους όπου φιλοξενούνται. 



Είδαμε χαρούμενοι κι άλλη μια χελωνίτσα να κυκλοφορεί ελεύθερα στο χώρο! 


Πριν φύγουμε, χαρίσαμε και στο Εκτροφείο Θηραμάτων ένα βιβλιαράκι με εργασίες μας για τα ζώα και το δάσος. 


Ο υπεύθυνος δεν το περίμενε και χάρηκε πολύ (είπε ότι θα το βάλει στο γραφείο του)... κι αν προσέξετε, σε μια από τις φωτογραφίες μας λίγο πιο πάνω, θα τον δείτε να κρατάει χαρούμενος το δώρο μας στο χέρι του!

Γεμάτοι από όμορφες εικόνες και με πολλές καινούριες πληροφορίες στη σκέψη μας, πήραμε κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι το δρόμο της επιστροφής.


Αυτά ήταν τα νέα μας από την εκδρομή. Θα τα πούμε και πάλι σε λίγες μέρες!

Ως τότε, να περνάτε καλά, όμορφα και γελαστά!



Ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας υποδέχτηκαν στο χώρο τους, μας μίλησαν, μας εξήγησαν και μας ξενάγησαν, λύνοντάς μας όλες μας τις απορίες!

Ευχαριστούμε επίσης και τους συνοδούς γονείς/κηδεμόνες, για την παρέα τους και για την πολύτιμη βοήθειά τους! 

Τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου
και οι Νηπιαγωγοί τους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου