Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Θέατρο Σκιών: Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι

Η Τρίτη που μας πέρασε, ήταν μια σημαντική μέρα για εμάς: το Θέατρο Σκιών "Σκιάς Όναρ" του κ. Δημήτρη Καρόγλου, έπειτα από πρόσκληση των νηπιαγωγών μας, ήρθε στο σχολείο μας για να δώσει παράσταση!

Όσο ο κ. Δημήτρης έστηνε τον "μπερντέ" του στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου (μιας και θα παρακολουθούσαν την παράσταση και τα παιδιά του Δημοτικού), εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο για το Θέατρο Σκιών. Μάθαμε πότε ξεκίνησε, τι ακριβώς είναι και γιατί λέγεται έτσι, με ποιον τρόπο δίνονται οι παραστάσεις, ποιοι είναι οι βασικοί του πρωταγωνιστές και από τι κατασκευάζονται οι φιγούρες τους. 

Είδαμε διάφορες εικόνες στην παρεούλα, παίξαμε με ένα λευκό χαρτί, ένα φακό και τις σκιές μας και περιεργαστήκαμε μια φιγούρα του Καραγκιόζη.



Όταν όλα ήταν έτοιμα, μεταφερθήκαμε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και απολαύσαμε την παράσταση με τον τίτλο "Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι". 

Εντυπωσιαστήκαμε από το πρωτόγνωρο για εμάς θέαμα και γελάσαμε πολύ με τα αστεία του Καραγκιόζη! 












Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καρόγλου, όχι μόνο για την όμορφη και διασκεδαστική παράσταση που μας χάρισε, αλλά και για όλες τις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας σχετικά με το Θέατρο Σκιών, την ιστορία του και τις φιγούρες του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου