Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Θέμα: Άνοιξη-Λουλούδια

Την περασμένη εβδομάδα, παράλληλα με τα "Βιβλία με το Λεωφορείο", δουλέψαμε και το θέμα "Άνοιξη-Λουλούδια". Κάναμε πολλές δραστηριότητες, μερικές από τις οποίες θα σας δείξουμε εδώ.

Ξεκινήσαμε οργανώνοντας το ταμπλό του θέματος με τις κατάλληλες εικόνες...


... και έπειτα, διαβάσαμε το παρακάτω βιβλίο:


Χρησιμοποιώντας χάρτινα λουλούδια κάναμε μαθηματικά, παίζοντας με τα σύνολα και με τους αριθμούς και μαθαίνοντας πώς να προσθέτουμε.


Στα εικαστικά, δουλέψαμε σε ομάδες και συνεργαστήκαμε, για να φτιάξουμε το δέντρο της άνοιξης. Βάψαμε το περίγραμμα του δέντρου και των κλαδιών του, κολλήσαμε τα λουλούδια που χρησιμοποιήσαμε στα σύνολα, κολλήσαμε και μπόλικα φύλλα, ζωγραφίσαμε γύρω από το δέντρο χορταράκι, λουλούδια και πεταλούδες και το κρεμάσαμε πλάι στα άλλα δέντρα που είχαμε φτιάξει μέσα στη χρονιά (το δέντρο του φθινοπώρου και το δέντρο του χειμώνα).



Κάναμε όμως και διάφορες άλλες δραστηριότητες με τα λουλούδια... όπως αυτές που σας δείχνουμε παρακάτω:



Διαβάσαμε επίσης το "Χαρούμενο Λιβάδι". Μας άρεσε και εμπνευστήκαμε από αυτό - ο καθένας από εμάς ζωγράφισε με νερομπογιές το δικό του χαρούμενο λιβάδι και στολίσαμε με αυτά την τάξη μας. 


Τέλος, μιλήσαμε για την Πρωτομαγιά και μάθαμε ότι δεν είναι μόνο η γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης, αλλά είναι και η ημέρα των εργατών. Συζητήσαμε για το τι συνέβη πριν πολλά χρόνια στην Αμερική, τότε που εξεγέρθηκαν οι εργάτες, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και ένα αξιοπρεπές ωράριο.

Έπειτα, βάλαμε μπρος να φτιάξουμε ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι από χαρτί (όχι για την πόρτα μας, όμως, αλλά για το κεφάλι μας!!!)


Την Πέμπτη (μιας και την Παρασκευή δεν είχαμε σχολείο λόγω της Πρωτομαγιάς) σχολάσαμε φορώντας το στεφανάκι μας και με τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης στο χεράκι.

Ήμασταν υπέροχοι και τα στεφανάκια μάς πήγαιναν πολύ, δε συμφωνείτε; 


Ευχαριστούμε που ήσαστε μαζί μας! Θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Ως τότε, να περνάτε καλά, όμορφα και γελαστά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου