Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα: Απόκριες

Τις προηγούμενες ημέρες, το θέμα μας ήταν οι Απόκριες.

Ξεκινήσαμε δυναμικά και με πολύ κέφι να μαθαίνουμε γι΄αυτές - εμείς τα μικρά παιδιά αγαπάμε πολύ τις ημέρες των Αποκριών και λατρεύουμε να μασκαρευόμαστε!

Ο φίλος μας ο Νικόλας έφτιαξε μάσκες στο σπίτι του με τη βοήθεια της μαμάς του και μας τις έφερε την άλλη μέρα στο Νηπιαγωγείο. Χαρήκαμε πάρα πολύ με τα δώρα του και στις ελεύθερες δραστηριότητές μας παίζαμε συνέχεια με αυτές! 


Στολίσαμε με ένα χαρούμενο κλόουν την πόρτα της τάξης μας και οργανώσαμε το ταμπλό του θέματός μας με διάφορες εικόνες της Αποκριάς.




Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου και με τις νηπιαγωγούς μας, διοργάνωσαν ένα πάρτυ μασκέ για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη. Το πάρτυ έγινε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Και τι δεν είχε αυτό το πάρτυ! Είχε πολύ κέφι, πολλούς μασκαράδες, ένα μπουφέ με νόστιμα φαγητά και δροσιστικά ποτά... και... δύο κλόουν που ήρθαν στο σχολείο μας για να διασκεδάσουν εμάς τα παιδιά!!

Περάσαμε υπέροχα! Φορέσαμε τις στολές μας, χορέψαμε, παίξαμε παιχνίδια και γελάσαμε πολύ με τους κλόουν! 





Πίσω στο νηπιαγωγείο, διαβάσαμε το βιβλίο "Αρλεκίνος" (Ζωρζ Σαρή, εκδ. Πατάκης) και φτιάξαμε όλοι μαζί το δικό μας Αρλεκίνο (έγινε τεράστιος!!!), χρησιμοποιώντας πολύχρωμα χαρτιά για τη στολή του, που κόψαμε και κολλήσαμε μόνοι μας.


Μιλήσαμε επίσης για τα αποκριάτικα έθιμα και συζητήσαμε για το έθιμο "Γενίτσαροι και Μπούλες", που γίνεται στην κοντινή μας πόλη της Νάουσας. Μάθαμε την ιστορία του και φτιάξαμε ένα όμορφο πίνακα που πήραμε στο σπίτι.


Κάναμε και διάφορες άλλες εργασίες, είτε ομαδικές, είτε ατομικές. Κάποιες από αυτές τις πήραμε μαζί μας στο σπίτι και κάποιες άλλες έμειναν στο νηπιαγωγείο, για να στολίσουν όμορφα την τάξη μας.



Για να φτιάξουμε τους παρακάτω κλόουν, χρησιμοποιήσαμε άχρηστα μπουκάλια και κουτιά, από αυτά που μαζεύαμε για την Ανακύκλωση! 


Από την Ανακύκλωση επίσης πήραμε διάφορα άλλα άχρηστα υλικά και φτιάξαμε κι αυτόν τον χαρταετό: 


Την τελευταία ημέρα, πριν κλείσει το σχολείο μας για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθ. Δευτέρας, μασκαρευτήκαμε ξανά. 

Με λίγα χαρτόνια και με μερικές σακούλες, γίναμε μικρά πιγκουϊνάκια! 



Ευχαριστούμε που ήσαστε μαζί μας! Θα τα πούμε ξανά σε λίγες μέρες.

Ως τότε, καλά να περνάτε και να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!



Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο που μας βοήθησαν στο μάθημα:

Το νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι (εικόνες για το ταμπλό του θέματος)
Το νέο νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι (εικόνες για το ταμπλό του θέματος)


Ευχαριστίες:


Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ροδοχωρίου για τη συνεχή στήριξή του στις ανάγκες των σχολείων μας και για την επιτυχημένη διοργάνωση του πάρτυ μασκέ.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους για να περάσουμε τόσο όμορφα (κλόουν, ηχητική κάλυψη εκδήλωσης, ετοιμασία και προσφορά εδεσμάτων μπουφέ).

Τα νήπια και οι νηπιαγωγοί του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου

2 σχόλια: