Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Θέμα: Καλοκαίρι & Η καλοκαιρινή μας γιορτή!

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, στην τάξη μας επικρατούσε αναβρασμός!! 

Είχαμε πολλή δουλίτσα: από τη μία μαθαίναμε για το καλοκαίρι, διαβάζαμε βιβλία και κάναμε διάφορες δραστηριότητες στα Εικαστικά, στα Μαθηματικά, στη Γλώσσα και στη Μελέτη Περιβάλλοντος...







"Τα δώρα της Θάλασσας"


(Ααα... γι΄αυτό λοιπόν το χρησιμοποιούν οι ψαράδες στα δίχτυα τους! Επιπλέει!!)


Κι από την άλλη, ετοιμαζόμασταν πυρετωδώς για την καλοκαιρινή μας γιορτή!

Κάναμε πρόβες τους ρόλους μας για την θεατρική μας παράσταση... μάθαμε τραγούδια... χορέψαμε, γελάσαμε... και εργαστήκαμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε μερικές αφίσες που θα τις χρησιμοποιούσαμε στην παράσταση.

Έτσι λοιπόν ζωγραφίσαμε παιδάκια...


... τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί αυτή η αφίσα!


Αλλά και αυτή!


Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, κάναμε και διάφορες άλλες ετοιμασίες που σχετίζονται με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Οι κυρίες ετοιμάζουν εκπλήξεις για εμάς... και για μερικές από αυτές, ζήτησαν τη βοήθειά μας!

Για παράδειγμα, μας έδωσαν να ζωγραφίσουμε μια άδεια, χάρτινη θήκη από CD! Λογικά, θα μας βάλουν κάποιο CD μέσα... αλλά δεν έχουμε ιδέα τι θα περιέχει αυτό (δεν μας λένε με τίποτα!!) και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα να το δούμε!!


Το μόνο σίγουρο είναι πως τη Δευτέρα, που είναι και η τελευταία ημέρα του σχολείου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, θα χρειαστούμε βοήθεια για να κουβαλήσουμε τις εργασίες μας από όλη τη χρονιά... (Μαμά, μπαμπά, ακούτε; Βοήθεια!! Σας χρειαζόμαστε!!)


Και μ΄αυτά και μ΄εκείνα, έφτασε γρήγορα η ώρα για την καλοκαιρινή μας γιορτή.

Με το θεατρικό μας "10 μήνες μαζί" εξηγήσαμε και δείξαμε στους γονείς και στους φίλους μας πώς περάσαμε, τι κάναμε και τι μάθαμε όλη τη χρονιά στο νηπιαγωγείο.




Τραγουδήσαμε, μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου...


Παίξαμε παιχνίδια στην αυλή...


Και παρακολουθήσαμε την προβολή της μαθητικής ταινίας μικρού μήκους των παιδιών του Δημοτικού, με θέμα το ρατσισμό.



Μετά από 10 μήνες μαζί, το σχολικό μας ταξίδι φτάνει στο τέλος του... 

Τη Δευτέρα 15/6 δίνουμε όλοι ραντεβού στο νηπιαγωγείο, για να αποχαιρετιστούμε, να πάρουμε τις εργασίες μας, το ενθύμιό μας και φυσικά... τις εκπλήξεις μας!

Παράλληλα, δίνουμε ραντεβού και στο ιστολόγιό μας: τη Δευτέρα θα τα πούμε ξανά εδώ, για μία ακόμη φορά, πριν σταματήσουμε για καλοκαίρι! Οι κυρίες μας θα έχουν κάτι να σας πουν...

Ως τότε, να περνάτε καλά, όμορφα και γελαστά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου