Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ανασκόπηση: Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες και δραστηριότητες

Γεια και χαρά σας, φίλοι μας!

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις δραστηριότητες που κάναμε στο Νηπιαγωγείο μας πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το θέμα μας; Τι άλλο; Τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα!

Από τα μέσα Δεκεμβρίου και έπειτα, ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε γι΄αυτά. Διαβάσαμε την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, είδαμε χριστουγεννιάτικες εικόνες και συζητήσαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Ακούσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και βάλαμε μπρος για να στολίσουμε την τάξη μας.

Πρώτα-πρώτα, στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας... και βάλαμε από κάτω του τα δωράκια που έφτιαξε και μας έφερε ο φίλος μας ο Νικόλας. 


Έπειτα, πήγαμε να βοηθήσουμε και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου για να στολίσουν το δικό τους δέντρο!


Πίσω στην τάξη μας, αποφασίσαμε να στολίσουμε χριστουγεννιάτικα και την πόρτα μας. Έτσι, φτιάξαμε όλοι μαζί ένα χιονισμένο τοπίο (με έναν χιονάνθρωπο και πολλές χιονονιφάδες) για την εξωτερική της πλευρά, και ετοιμάσαμε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα για την εσωτερική πλευρά, κρεμώντας χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες. 



Η πόρτα μας έγινε τέλεια!!!!


Μετά, φτιάξαμε με αλατοζύμη διάφορα στολίδια. Αφού στέγνωσαν καλά, άλλα τα κρεμάσαμε στο δέντρο μας, κι άλλα τα πήραμε μαζί μας στο σπίτι. 


Φτιάξαμε όμως και χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες, ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας τα χαρτονάκια του χαρτιού υγείας!


Αφού μάθαμε το τραγούδι "Τρεις σοφοί, τρεις βασιλιάδες (Φουμ, φουμ, φουμ)", που είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραγούδι της Ισπανίας, χρωματίσαμε τους τρεις μάγους. Κάναμε και πολλές άλλες εργασίες και κατασκευές: φτιάξαμε ημερολόγια, κάρτες και σακουλάκια δώρων (είχαμε καλό κίνητρο για να τις κάνουμε πανέμορφες τις σακούλες μας - οι κυρίες μας είπαν πως όταν θα τις τελειώναμε, θα μας τις γέμιζαν με εκπλήξεις και θα τις παίρναμε στο σπίτι!!) 


Να και η χριστουγεννιάτικη κάρτα μας: στο εσωτερικό της, γράψαμε μόνοι μας τις ευχές μας, όπως μπορούσαμε ο καθένας.


Έπειτα, αποφασίσαμε να γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας του έτσι τα δώρα μας (δε χρειάζεται να σας πούμε πως ήμασταν όλοι καλά παιδιά, για όοοοοολο το χρόνο... Εννοείται!!!)
Γράψαμε πρώτα ένα μεγάλο γράμμα, όλοι μαζί και με τη βοήθεια της κυρίας μας. Μετά, ο καθένας ετοίμασε το δικό του γράμμα και ζωγράφισε το φάκελο μέσα στον οποίο θα έμπαινε, και το δώσαμε στους γονείς μας για να το ταχυδρομήσουν στον Άγιο Βασίλη.




Παράλληλα, ετοιμάσαμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Αποφασίσαμε να παίξουμε το θεατρικό "Ο Άγιος Βασίλης είναι σε οικονομική κρίση", μάθαμε τα λόγια μας και μερικά τραγούδια και κάναμε πρόβες σε συνεργασία με τα παιδιά του Δημοτικού, μιας και η γιορτή μας θα γινόταν από κοινού, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. 

Την ημέρα της γιορτής, αν και είχαμε λίγο άγχος, φορέσαμε τα καλύτερά μας ρούχα, τις στολές μας και τα καλύτερά μας χαμόγελα, παίξαμε θέατρο, είπαμε τα τραγούδια μας και το καταευχαριστηθήκαμε!! 

Στο τέλος, ο Άγιος Βασίλης (που τον υποδύθηκε ο φίλος μας ο Ισαάκ) μας μοίρασε δώρα.





Λίγο πριν κλείσει το σχολείο μας για τις διακοπές των Χριστουγέννων, πήγαμε στην εκκλησία του χωριού μας για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία και επιστρέφοντας στο νηπιαγωγείο, φτιάξαμε κουραμπιέδες. 

Έγιναν πεντανόστιμοι και τους "εξαφανίσαμε", πριν προλάβει κανείς να πει τη λέξη "κουραμπιές"!!!







 Ευχαριστούμε που ήσαστε μαζί μας! Θα τα πούμε ξανά σε λίγες μέρες.

Ως τότε, καλά να περνάτε και να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου